El Teatre Lloseta acull la representació teatral  “El retaule dels monstres”

El retaule dels monstres és una acció teatral promoguda pel col·lectiu La forma dels somnis i coordinada per la dramaturga Alma García. Es tracta d’una obra fruit d’un treball teatral intensiu que es va dur a terme durant el mes d’octubre de 2022 i que s’ha reeditat en diferents ocasions al llarg dels anys 2023 i 2024. Durant diverses sessions de preparació duites a terme als locals de La nostra veu de Palma i a la Fundació Es Garrover d’Inca, es proposa un treball d’escenificació de textos propis al qual hi estan convidats els participants del projecte “Mostram monstres”, així com els estudiants, usuaris i professionals de salut mental que s’hi vulguin implicar. La dramatúrgia del Retaule dels monstres és oberta i s’actualitza en funció dels actors disponibles. En l’edició d’abril del 2024 s’hi incorporaran actors de la Fundació Es Garrover i de la zona de salut Tramuntana que hauran participat en tallers de creació col·lectiva coordinats per la dramaturga Alma García i realitzats a Inca. La representació anirà seguida d’un diàleg sobre experiències artístiques amb col·lectius vulnerables en el qual participaran Alma García (dramaturga), Vicente Galaso (psicòleg), Benjamin Payen (músic) i Gonzalo Vázquez (poeta) i d’altres actors i participants.

Antecedents:

El motor inicial de l’obra fou la realització, durant el curs 21-22, del projecte “Mostram monstres. Una investigació creativa sobre la por”,que implicà els estudiants de l’assignatura Aproximacions Interdisciplinàries a la Literatura (Grau de Llengua i Literatura Catalanes, UIB) i els professionals i usuaris de La Nostra Veu i l’Hospital de Dia de Salut Mental de l’Hospital Comarcal d’Inca en l’elaboració d’un conjunt de narracions i collages visuals sobre la idea del monstre publicat amb el títol Mostram monstres. Una investigació creativa sobre la por (Ínsula literària, 2023). L’obra s’ha representat ja en cinc ocasions:

7 d’octubre de 2022: Can Campaner, Palma.

24 de maig de 2023: Teatre a l’exterior, Campus Universitari, Universitat de les Illes Balears

10 d’octubre de 2023, Plaça de la Catedral, Ciutadella

17 d’octubre de 2023: Fundació Miró, Palma

30 de novembre de 2023. Bar Velòdrom, Girasol Salut Mental

L’Orquestra Lauseta, juntament amb la Banda Unió Musical Inquera, presenten Rocky amb Corda!, un gran concert on s’enfrontaran a la increïble banda sonora d’una de les sagues més famoses del cinema estatunidenc, Rocky Balboa. En aquest concert reviurem les obres més mítiques que ajudaren Balboa a assolir l’èxit dels pesos pesants. No et perdis aquest fascinant espectacle!

Un espectacle de 2 hores de riure i emoció que et pujaran l’autoestima i et faran al·lucinar.

La hipnosi que ha captivat a més de cinquanta mil espectadors. Tots els participants seran voluntaris (no s’utilitzen companyons ni actors) que viuran experiències increïbles, des de veure en viu al personatge famós triat, fins a emborratxar-se amb només beure aigua o tenir orgasmes hipnòtics. Podem garantir que els hipnotitzats gaudeixen tant o més que la resta d’espectadors.

Començarà la sessió oferint una explicació sobre el que és la hipnosi i com funciona. Sortiràs de la sessió sabent més que en entrar, i ho passaràs genial, sens dubte. Germán Rehermann va ser l’hipnotitzador del Cafè Teatre Barroc durant dotze anys, allà va hipnotitzar a més de 4000 persones i es va convertir en l’Hipnotitzador degà de Mallorca, ara ve a Lloseta a presentar una nit d’hipnosi divertidíssima. Aquesta és la teva oportunitat per a viure la hipnosi en persona.

Pots llegir més sobre la hipnosi a la web: www.germanrehermann.com

Dissabte 27 gener 2024
Funció a les 20.00

3 de febrer de 2024
A les 20:00 h.

Monòleg teatral en to tragicòmic que recull les dificultats viscudes i reflexions del mateix personatge Magallanes en la primera volta a món. Hi apareixen els diferents espais de la ruta magallànica, temps i accions en estructura dramatúrgica contemporània, en què es reflecteixen les diferents cultures i punts geogràfics per on va passar, i les relacions amb Juan Sebastián Elcano, la religió catòlica i el Rei Carles I. El punt de partida de l’obra és la seva pròpia mort a l’illa de Mactan, però sembla que l’aigua i la humanitat han desaparegut de la terra. 500 anys després de deambular només pel planeta, apareixerà un “nan amb armadura”, en realitat un robot mut que l’ajudarà a descobrir el seu destí i potser el de la humanitat sencera …

Molts diuen que la tardor arriba perquè el Sol i la Terra es mouen i canvien les seves posicions a l’univers. El Sol s’allunya de la Terra i, per això, fa més fred i es fa de nit més d’hora. Però, de veritat creus que és així? A Grúmic feim una versió nova de la tardor.
Hi ha un follet molt espavilat que dirigeix tots els elements de la natura perquè arribi la tardor. El follet es diu Grúmic i explica com s’ho fa perquè caiguin les fulles dels arbres.
Amb en Grúmic hi ha la seva amiga Nona. Tots dos es troben un bon dia quan la Nona no té gens de ganes d’anar a escola. Grúmic li revela un gran secret: que ell és l’encarregat d’organitzar la tardor. Fa que arribin les pluges i els vents, pinta el paisatge amb centenars de pintures de milers de tonalitats marrons, ordena que les fulles dels arbres caiguin a terra per formar catifes naturals i fa un munt d’activitats més que omplen l’agenda del follet durant tots aquests mesos de tardor.

Autoria: Ignasi Roda / Codirecció: Frederic Roda i Francina G. Ars / Interpretació: Irene Salord, Marina Font i Joan Gomila / Música: Ignasi Roda / Escenografia: Carme Solé i Felip Blau / Utillatge i producció executiva: Joana Serra / Vestuari: Carme Solé / Il·luminació: Joan Gomila / So i enregistrament musical: Gabriel Padilla / Tècnic de muntatge: Antoni Gomila / Grafisme: Impremta Leo / Direcció de producció: Joan Gomila

Repertori que combina nadales tradicionals i contemporànies
amb altres cançons del repertori habitual, com: Que tinguem sort, Imagine, Wonderful world, Bella ciao, Hallelujah, Simply the best, Creep, entre altres.

Clicant aquest enllaç podreu veure el teaser de la obra: https://www.youtube.com/watch?v=gqEdOKnoG2c

DATA I HORA

19 de març a les 18.00 hores

COMPANYIA: Diabolus in Musica

Operàmida

SINOPSI: Gina, una al-lota amant de la música i la ciència ha construït una màquina que li permet fer una òpera al seu gust mesclant números d’altres òperes. Amb l’ajuda del públic, qui votarà el que vol veure a mesura que avança l’acció, aconseguirem fer una òpera a mida dels espectadors, una operàmida!

 

AUTOR

Pablo López i Israel Solà

 

INTÈRPRETS

Maia Planas, soprano

Pablo López, baríton

David Mohedano, pianista

Maria Antònia Salas, actriu

 

DIRECCIÓ: Israel Solà

GÈNERE: Òpera

DURADA: 60 minuts

EDAT RECOMENADA: A partir de 6 anys

PREU ENTRADA: GRATUÏTA