Molts diuen que la tardor arriba perquè el Sol i la Terra es mouen i canvien les seves posicions a l’univers. El Sol s’allunya de la Terra i, per això, fa més fred i es fa de nit més d’hora. Però, de veritat creus que és així? A Grúmic feim una versió nova de la tardor.
Hi ha un follet molt espavilat que dirigeix tots els elements de la natura perquè arribi la tardor. El follet es diu Grúmic i explica com s’ho fa perquè caiguin les fulles dels arbres.
Amb en Grúmic hi ha la seva amiga Nona. Tots dos es troben un bon dia quan la Nona no té gens de ganes d’anar a escola. Grúmic li revela un gran secret: que ell és l’encarregat d’organitzar la tardor. Fa que arribin les pluges i els vents, pinta el paisatge amb centenars de pintures de milers de tonalitats marrons, ordena que les fulles dels arbres caiguin a terra per formar catifes naturals i fa un munt d’activitats més que omplen l’agenda del follet durant tots aquests mesos de tardor.

Autoria: Ignasi Roda / Codirecció: Frederic Roda i Francina G. Ars / Interpretació: Irene Salord, Marina Font i Joan Gomila / Música: Ignasi Roda / Escenografia: Carme Solé i Felip Blau / Utillatge i producció executiva: Joana Serra / Vestuari: Carme Solé / Il·luminació: Joan Gomila / So i enregistrament musical: Gabriel Padilla / Tècnic de muntatge: Antoni Gomila / Grafisme: Impremta Leo / Direcció de producció: Joan Gomila